А що я можу?

Вся сучасна інформаційна машина «заточена» на те, щоб викликати в нас відчуття безнадійності і безпорадності. «А що я можу?», «всі так роблять», «завжди так робили», «хіба можна якось інакше?» Люди навіть не помічають, що їхня думка працює саме так. На «автоматі» думають, живуть, приймають рішення, а потім дивуються, чому нічого не змінюється ні в них самих, ні навколо. Саме тому, що практично всі, принаймні переважна більшість, приймає ці суспільні правила гри. Я – ніхто і від мене нічого не залежить. Я – людина маленька, гвинтик, яка різниця що я думаю.

І хоча у великій картині, скажімо, на рівні держави, дійсно майже неможливо щось миттєво зробити, якщо не маєш доступу до відповідних важелів і ресурсів, та все ж, багато на що можна вплинути у своєму житті. Бо в ньому у нас є вибір. Про що я хочу думати? В що я хочу вірити? Що я хочу відчувати? Який мати настрій? Як жити, чого вчитися, як розвиватися, куди рухатися? Усі зміни починаються саме з цього – з простих питань, з усвідомленості, з відвертості з собою.

Ті, хто наважується стати на цей шлях, з часом формують нові звички і світогляд, в якому більше не відчувають себе жертвами обставин, а вибирають, як ставитися до подій, як їх оцінювати, як діяти. Так, в межах доступного, але нам доступно значно більше, ніж ми звикли думати 😊  І, до речі, вік не має значення. Почати жити інакше – наповнено, захоплено, цікаво, можна будь-коли – перевірено і доведено практикою!

Тому, якщо ви дійсно ловите себе на питанні: «А що я можу?!», не зітхайте приречено, не йдіть накатаним шляхом, а хоча би зробіть це справжнім питанням. Що я і правда можу? – змінити ситуацію, змінити ставлення, змінити звичну реакцію? Що мені доступно? Який для мене є урок, знання чи нове розуміння у цій ситуації?  

Я би хотіла, щоб люди не просто швиденько читали це і бігли собі далі, поверталися до звичного ставлення і способу життя, (бо ж стільки справ, стільки справ) а дійсно відчували бажання зупинитися, переосмислити, спитати себе, чи вони щасливі, і якщо ні – знаходили в собі сили, давали собі право і шукали спосіб перестати існувати і почати дійсно, повноцінно жити. Тим, хто на таке наважиться, я із задоволенням готова допомогти.  Звертайтеся: (068) 558 0450 або пишіть у месенджер на сторінці Студія натхненного життя. Індивідуальний коучинг зараз проводиться в онлайн режимі, а перша 30-хвилинна сесія-знайомство – безплатна.

Недавні записи
Позначки

Leave a Reply